Квартет "40 Fin­gers" наступио у Банском двору у Бањалуци: Спој четири различите музичке приче

Миланка Митрић
Квартет "40 Fin­gers" наступио у Банском двору у Бањалуци: Спој четири различите музичке приче

БАЊАЛУКА - Свјетска музичка атракција, четири музичара која свирају на акустичним гитарама испунили су у суботу увече концертну дворану Банског двора Културног центра добром музиком својим јединственим и шароликим виртуозним извођењем.

Квартет гитара "40 Fin­gers" из италијанског града Трст у Бањалуку је донио познате популарне нумере свјетских извођача и ауторска дјела настала од четири различите музичке приче, а публика у концертној дворани поздравила је и наградила њихов наступ с одушевљењем.

 

Овај састав у својим наступима испитује звук гитаре на другачији и јединствен начин те се тако на њиховом репертоару могу чути и композиције познатих стваралаца класичне музике, популарне нумере из филмских остварења и пјесме популарних рок бендова.

Овај квартет чине Матео Бренци, Емануел Графити, Ерико Марија Миланези и Андреа Витори.

- Прије свега ми смо пријатељи и познајемо се јако дуго, а свирамо заједно три године. Свирамо много, а највише од свега волимо да откривамо и истражујемо различите музичке стилове и правимо наше аранжмане за одабране композиције. Рок музика нам највише одговара, јер је снажна, а ми волимо енергичне свирке. Имамо много нумера на репертоару, а репертоар прилагођавамо мјесту у којем наступамо - рекао је Бренци.

Ова четворица музичара раније су наступала самостално и стварала ауторске композиције. Њихова заједничка прича почела је прије три године, када су одлучили да први пут свирају заједно и да удруже снаге под именом "40 Fin­gers".

- Сви имамо различите музичке укусе, тако да је некад потребно више времена да се одлучимо шта сљедеће да обрадимо или да свирамо. Пуно вјежбамо и пробе, али и припреме за пробе, трају доста дуго - навео је Ерико Миланези.

Постали су сензација након објаве обраде пјесме групе "Квин", познате нумере "Bo­he­mi­an Rhap­sody". Своје обраде дијеле с публиком на друштвеним мрежама.

- На тај начин с нашом публиком почели смо да дијелимо и моменте са наступа и турнеја и дијелове свакодневице квартета. Када се вратимо у Италију, снимаћемо нови видео за композицију коју спремамо. Овог љета снимићемо и нови албум, имаћемо доста посла. На првом албуму нашле су се наше ауторске композиције, а на другом ће се наћи наше обраде култних рок и поп пјесама - казао је Емануел Графити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана