Кустурица и No smoking orchestra у уторак свира у Бањалуци

Танјуг
Кустурица и No smoking orchestra у уторак свира у Бањалуци

Бањалука - Емир Кустурица ће са својим " No smoking orchestrom" наступити сутра у Бањалуци на отварању Међународног фестивала студентских позоришта "Кестенбург", који ће до 3. августа окупити више од 200 младих глумаца из 14 земаља.

Глумица Слобода Мићаловић ће, како су најавили организатори, председавати жиријем фестивала и оцијењивати представе које ће се играти на шест сцена у граду.

"Пре свега, желим да уживам у свежини и креативности младих људи. Сигурна сам да имају шта да понуде. Што се тиче награда, то је важно, али не толико колико је важно којим путем су кренули, какав укус имају када је позориште у питању, самим тим и уметност", изјавила је Мићаловић.

Очекује да ће програм "Кестенбурга" бити јако занимљив.

"Представе из различитих земаља ће свима омогућити да све буде занимљивије. Какав је пратећи програм још не знам, али у сваком случају биће то квалитетно уложено време", рекла је Мићаловић.

Кустурица је фестивал похвалио поредећи га са својим "Кустендорфом" и изјавио да му је изузетно задовољство да буде дио тако "великог и значајног културног пројекта у Бањалуци".

Такмичари "Кестенбурга" долазе са пет континената, а најдужи пут ће прећи позориште са Шри Ланке.

Прво издање фестивала одржано је 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана