Кустурица и Моника снимали на Зеленгори

РТРС
Кустурица и Моника снимали на Зеленгори

И поред сарајевских злурадих намјера како их и сам назива, Емир Кустурица на Зеленгори наставља снимање филма „На млијечном путу". Први кадрови трећег дијела снимани су данас код Орловачког језера.

На Зеленгори код Орловачког језера једног од осам глечерских језера „горских очију" на 1.438 метара изнад мора „На млијечном путу" огледала се и једна од најљепших жена свијета Моника Белучи.Трећа етапа филмске приче о доброти свевремснкој теми без које нема живота на земљи, првог дана снимања прошла је са добрим резултатима.

"Снимали смо сцену завршног дијела гдје Коста сања сан о женидби који је остварен и како у рају скаче са младом у воду и роне , али она се претвара у лептира", каже филмски редитељ Емир Кустурица.

Овај филм за Кустурицу је повратак филмској умјетности,али и најзахтјевнији у његовој раскошној каријери.Филм који ће говорити о змији,љубави и монаштву и за славну Монику Белучи је више од изазова.Краљица филмске умјетности одушвљена је и „краљицом планина" на којој снима са још педесетак чланова тима.

"Први пут сам овдје – ово је магично,чудесно мјесто.Узбуђена сам што сам на овој планини.Задовољство ми је бити на овом посебном мјесту", каже Моника Белучи.

Филмској екипи предстоји много посла и у наредним данима како би све на вријеме било готово до маја сљедеће године када ће премијерно бити приказан ма филмском фестивалу у Кану.

Моника Белучи и Емир Кустурица на Зеленгори остају јос два дана након чега ће снимање бити настављено на Мокрој и Каменој Гори и Клобуку.Моника Белучи у Требиње се враћа у октобру са Зеленгоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана