"Кустендорф" почиње 23. јануара, ускоро програм

Srna
Foto: FB

БЕОГРАД - Међународни филмски и музички фестивал "Кустендорф", чији је оснивач прослављени режисер Емир Кустурица, биће одржана од 23. до 27. јануара наредне године на Мећавнику, а програм ће ускоро бити објављен на конференцији за медије, најавили су организатори 17. манифестације.

"Кустендорф" је један од ријетких фестивала на свијету на коме је на сваком кораку видљива размјена енергије младих и искусних умјетника, а угошћава прослављене ауторе, глумце и музичаре, те бројне младе филмске ауторе и студенте филмских школа из цијелог свијета, као и друге еминентне госте из свијета филма.

Овај фестивал до сада је угостио реномиране ауторе, глумце и музичаре, бројне младе филмске ствараоце и студенте филмских школа из цијелог света, као и друге истакнуте госте из свијета филма.

Међу гостима "Кустендорфа" били су и Паоло Сорентино, Мет Дилон, Лав Дијаз, Никита Михалков, Џони Деп, Жак Одиард, Џим Џармуш, Одри Тату, Гаел Гарсија Бернал, Моника Белучи, Алексеј Балабанов, Андреј Кончаловски, Матео Гароне, Рубен Естлунд и многи други.

Осим великог броја истакнутих аутора и студената из цијелог свијета, "Кустендорфу" присутвују и представници бројних медија из земље и иностранства.

Због изузетне атмосфере, фестивал се, према мишљењу једног од најчитанијих Филмских портала у Америци "Мувимејкера" /Моовиемакер/, три пута нашао међу најбољим свјетским фестивалима које бирају реномирани филмски радници: сценаристи, редитељи, продуценти, критичари и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана