Куста и Моника бјеже од војске

Мирна Пијетловић
Куста и Моника бјеже од војске

Пријепоље - На Каменој Гори код Пријепоља ових дана ажурно се снимају сцене филма радног назива "На млијечном путу" под редитељском палицом прослављеног српског режисера Емира Кустурице.

Како је за "Глас Српске" испричала Дуња Кустурица, кћерка прослављеног режисера, италијанска глумица Моника Белучи, која тумачи главну улогу у филму и Емир Кустурица се већ неколико дана налазе на сету на Каменој Гори и тамо ће снимати и сљедећих дана.

- Тренутно снимају сцену на дрвету, а ријеч је о сцени у којој бјеже од војника, те спас и скровиште налазе у крошњи дрвета - испричала је неколико детаља са сета за наш лист Дуња Кустурица.

Како је раније испричао Емир Кустурица, ријеч је о живописном дрвету, које је старо 500 година.

По њеним ријечима, послије Камене Горе, вриједна филмска екипа се сели у Чапљину, гдје ће бити настављено снимање. Послије Чапљине, како је најавила Дуња Кустурица, неке сцене ће бити снимљене у природном амбијенту Хутовог блата и у Гацку.

- Послије снимања на овим и још неким локацијама, вјероватно ће услиједити краћа пауза снимања, а у октобру филмска екипа наставиће снимање филма у Требињу - испричала је Дуња Кустурица.

Ако је судити по изјавама италијанске диве Монике Белучи, све сцене снимања су до сада протекле по плану, вођене поетским режисерским језиком Емира Кустурице.

Филмској екипи предстоји много посла и у идућим данима, да би све на вријеме било готово до маја сљедеће године, када ће филм "На млијечном путу" премијерно бити приказан на Филмском фестивалу у Кану.

Изазови

Овај филм је за Емира Кустурицу повратак филмској умјетности, али и најзахтјевнији у његовој раскошној каријери. Филм, који ће говорити о змији, љубави и монаштву, и за славну глумицу Монику Белучи је више од изазова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана