Критичари изабрали 12 година ропства

Танјуг
Критичари изабрали 12 година ропства

Филм "12 година ропства" проглашен је за најбоље остварење на додјели награда "Критикс чојс" која је у четвртак увече, 16. јануара, одржана у Санта Моники.

Филм "Гравитација" освојио је награде у седам категорија, укључујући признања за најбољу глумицу (Сандра Булок), најбољу режију (Алфонсо Куарон) и за најбољи научно-фантастични филм.

Филм "Америчка превара" освојио је четири награде, између осталог за најбољу комедију и најбољу глумачку екипу. За своју улогу у том филму Ејми Адамс је добила признање у категорији најбоља глумицу у комедији/мјузиклу.

"12 година ропства" редитеља Стива Маквина проглашен је за најбољи филм и добио је још два признања - за најбољу епизодну улогу (Лупита Њонг'о) и најбољи адаптирани сценарио.

Захваљујуцхи улози у филму "Dallas Buyers Club" Метју Меконахи је добио награду за најбољег глумца, док је награда за најбољу глумицу припала Кејт Бланчет за ролу у филму "Blue Jasmine". Леонардо Ди Каприо освојио је награду за најбољег глумца у комедији за филм "Вук са Вол Стрита".

Удружење америчких и канадских ТВ, радио и онлајн критичара прогласило је "Залеђено краљевство" најбољим анимираним филмом, а "Blue in the Warmest Color" награђен је као најбољи филм на страном језику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана