Креативност награђена Живом

М. П.
Креативност награђена Живом

Бањалука - На свечаној додјели награде "Жива" за најбољи музеј југоисточне Европе, која је одржана у Скопљу, Музеј савремене умјетности РС награђен је специјалним признањем за свој рад.

- Добијање признања којим је издвојена креативност и рад са младима као најистакнутији елемент нашег дјеловања, поред велике конкуренције других институција из региона, за нас је важно признање и подстицај - рекла је директор Музеја савремене умјетности РС Сарита Вујковић.

Главна награда за најбољи музеј припала је Галерији Матице српске из Новог Сада (Србија), док су специјална признања добили још и Национални технички музеј из Прага (Чешка), Регионални историјски музеј Русе (Бугарска), Његошев музеј - Биљарда (Црна Гора) и Етнографски музеј из Љубљане (Словенија).

Награду "Жива" додјељује Форум словенских култура, међународна фондација основана 2004. која обухвата 13 словенских земаља, а чији циљ је препознавање изузетних постигнућа у области рада са покретном и непокретном баштином, промоција заједничког словенског културног насљеђа, те подстицање међусобне размјене знања и искустава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана