Креативност црпили из природе

Aљоша Љубојевић
Креативност црпили из природе

Бијељина - Четврта међународна умјетничка колонија "Бродац - Дворови - Бијељина 2013", која је отворена 26. маја, окупила је 200 сликара из 14 европских и држава региона, који су ујединили своје креативне енергије у стварању умјетничких дјела инспирисаних природом.

Учесници колоније дошли су из Русије, Бјелорусије, Украјине, Абхазије, Грчке, Чешке, Словачке, Мађарске, Бугарске и Румуније, као и земаља региона.

- Ово није само ликовна, већ умјетничка колонија, па је до суботе одржано и низ концерата и књижевних вечери - рекао је директор Туристичке организације града Бијељина Симо Лакетић.

Лакетић је истакао да колонија има изузетну вриједност, како умјетничку, тако и туристичку, јер се кроз дружење умјетника на различитим локацијама афирмише туризам у Бијељини, али и цијелој Семберији.Манастир Тавна, село Бродац, Бања Дворови, обале Саве и Дрине, етно-село "Станишићи", нека су од мјеста која ликовни умјетници из цијеле Европе обилазе у дане трајања умјетничке колоније.

Млада умјетница Вера Пољивија, ликовни педагог, стигла је из Санкт Петербурга. Први пут је у Бијељини и каже да је одушевљена предјелима које ће пренијети на платно, али и пријатном атмосфером у којој ужива са још десет пријатеља из Санкт Петербурга.

- Предиван природни амбијент и срдачност домаћина рецепт су за добро дружење и инспиративно стварање умјетничких дјела. Заиста уживам у Бијељини и надам се да ћу имати прилику ускоро опет да вас посјетим - рекла је Пољивија.

За одржавање ове манифестације Туристичка организација Бијељине издвојила је 25.000 марака.  

Изложба

Слике настале на колонији биће представљене публици на завршној изложби у суботу, 1. јуна, у 19 часова, која ће бити организована у Центру за културу у Градској галерији у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана