"Креативни центар" издавач године

Срна
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Награда за издавача године на 67. Међународном београдском сајму књига припала је издавачкој кући "Креативни центар", док су награде за издавачки подухват додијељене равноправно Едицији "Популарна лингвистика" издавачке куће "Прометеј" Нови Сад и "Зборнику краљева и епископа српских" у издању "Чигоје штампе".

Награда за најбољег издавача из дијаспоре и региона у 2024. години припала је Митрополији црногорско–приморској за монографију "Рукописне књиге манастира Рођења Пресвете Богородице на Цетињу", аутора Милене Мартиновић, саопштила је Прес служба Београдског сајма.

У ужем избору за награду била су и "Изабрана дјела академика Рајка Кузмановића" у 12 књига које је објавила издавачко предузеће "Православна реч" из Новог Сада и Академија наука и умјетности Републике Српске.

Жири је закључио да монографија "Рукописне књиге манастира Рођења Пресвете Богородице на Цетињу", аутора Милене Мартиновић, коју је издала Митрополија црногорско-приморска, на досад најпотпунији начин представља једну од ријетких сачуваних српских средњовјековних манастирских библиотека.

Награда за Дјечју књигу године припала је књизи "Наш свет у 1000 одговора" издавачке куће "Лагуна", док је за Најљепшу књигу на овогодишњем сајму проглашена књига "Песма" Оскара Давича у издању ИК "Контраст".

Одлуке о добитницима награда донио је жири у саставу Ирена Шпадијер предсједник, те Татјана Њежић, Миле Бјелајац, Зоран Пауновић и Марко Крстић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана