Креације Петра Божовића за свечани почетак 97. Шантићевих вечери поезије

Александра Маџар
Креације Петра Божовића за свечани почетак 97. Шантићевих вечери поезије

Мостар - Свечано отварање "Шантићевих вечери поезије" биће одржано вечерас у 19 часова у Владичанском двору у Мостару.

Српски глумац Петар Божовић, рецитаторка Мартина Димитријевић и музички дуо Гордана Манојловић и Сања Мартиновић увеличаће почетак ове значајне манифестације која се одржава деведесет седми пут и слави име великана српске књижевности Алексе Шантића.

СПКД "Просвјета" Градски одбор Мостар и СПКД "Гусле" Мостар, који су организатори овог догађаја, најавили су да ће прије свечаног отварања у 17 часова бити одржан помен Алекси Шантићу када ће бити благословљен обновљени споменик на Православном гробљу Бјелушине.

- Другог дана "Шантићевих вечери поезије" на програму је вече Петра Божовића са његовом драмом "Чеговић" коју ће извести у атријуму Владичанског двора - наводи се у саопштењу.

У оквиру програма манифестације предвиђена је и промоција збирке приповједака "Зановијет" Олге Бикар, а књигу ће промовисати и Ђорђе Дабарчић и Часлав Ђорђевић.

Програм се наставља и у суботу, 8. октобра, у Владичанском двору када ће своју књигу "Рат и мир у БиХ" промовисати Мирјана Кусмук. О књизи ће говорити Ненад Новаковић и Валентина Рупчић.

Истог дана СПКД "Просвјета" Невесиње ће организовати вече "Невесиње - друга Шантићева кућа" које ће бити одржано у Невесињу са почетком у 19 часова.

Представљање књиге "Фолклорно насљеђе Срба у Брадини" аутора Горана Ковачевића одржаће се у недјељу, 9. октобра, у 20 часова, такође у Владичанском двору, а исте вечери биће приказана презентација текста "Сликарска домишљатост Филипа Л. и Вронског" аутора Дамјана Шантића.

Манифестацију ће затворити пјесничко вече, 10. октобра у Владичанском двору, гдје ће пјесници на симболичан начин, стиховима, указати почаст Алекси Шантићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана