Козарска Дубица: Одржан концерт савремене госпел музике

Срна
Козарска Дубица: Одржан концерт савремене госпел музике

Козарска Дубица - У Дому културе у Козарској Дубици вечерас је одржан концерт савремене госпел музике у извођењу Марије Сиље Бакеволд и њене породице из Норвешке.

"Пјевамо пјесме које на неки начин охрабрују људе, пјесме које доносе наду и радост", изјавила је Мариа Сиље уочи наступа у Козарској Дубици, који је био и хуманитарног карактера јер је приход од продаје улазница намијењен за лијечење шаеснаестогодишње Дубичанке Наташе Вребац.


Она је додала да музички састав који уз њу чине њен отац, мајка и брат путује и одржава концерте госпел и савремене музике на различитим мјестима, те изразила задовољство што су у Козарској Дубици у прилици да помогну лијечење шеснаестогодишње Наташе.

Мариа је изјавила да је су на коцерту вечерас изведене нумере са њеног албума који је објављен прије три године, а њен отац Тормод Бакеволд најавио је да ће концерт госпел музике сутра бити одржан у Бањалуци.

Организатор концерта је Јавно предузеће "Центар за информисање и културу" општине Козарска Дубица.

Директор овог предузећа Дијана Кондић изјавила је да је тај културни догађај прилика да се сви заједно још једном одазову акцији прикупљања средстава потребних за лијечење младе суграђанке Наташе Вребац, којој је неопходна трансплантација јетре.

"Уједно је ово и прилика да Дубичани уживају у несвакидашњем догађају и атмосфери госпел музике у извођењу умјетника из Норвешке", изјавила је Кондићева и захвалила свима који су подржали тај догађај.

Са музичким саставом из Норвешке вечерас се дружила и Наташа Вребац која је још једном изразила захвалност свима који помажу у прикупљању средстава за њено лијечење.

Уз Дубичане који су у и вечерас куповином улазница помогли лијечење обољеле суграђанке, концерту госпел музике присуствовао је и начелник те општине Миле Злојутро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана