"Кожа" премијерно у суботу на РТС-у (ВИДЕО)

И. Б.
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Послије успјеха серија "Месо" и "Кости" пред гледаоце стиже трећи дио чувене бањалучке трилогије "Кожа", сценаристе Николе Коље Пејаковића и редитеља Саше Хајдуковића која ће премијерно бити приказана у суботу од 20 часова на Радио Телевизији Србије.

Биће то најличнија прича сценаристе и главног глумца Николе Коље Пејаковића. Нових десет епизода заокружиће емотивну причу о једном граду и његовим људима.

Главни јунак Слободан Милошевић се након година проведених у затвору у Хагу враћа у Бањалуку.

Главни глумац и редитељ Никола Коља Пејаковић је истакао да је ова трилогија нешто најзначајније и најузбудљивије што је радио у животу.

- Подршка РТС-а "Босоногој" је била кључна и та вјера да можемо да направимо нешто добро. "Кости" су биле на неки начин круна тог посла, а о "Кожи" не могу да говорим, јер сам играо и главну улогу и нисам баш реалан. Не могу то да гледам без предрасуда и личних и субјективних наочара. Ми то, на крају крајева правимо због публике и публика је ту главни судија - рекао је Пејаковић.

Нагласио је да му је драго што су дошли до овог нивоа сарадње с РТС и што је Бањалука и Република Српска показала да се то може.

- Драго ми је што смо показали да је сав тај напор послије рата да се направи Академија умјетности, да се школују кадрови, крунисан овим. Јер ово јесте круна свих тих напора, јер су у ово укључени сви. И на крају крајева, та помоћ РТС-а није била само помоћ "Босоногој", то се гледало као једна помоћ средини која ту помоћ заслужује - објаснио је Пејаковић.

Сценариста Саша Хајдуковић је истакао да је задовољан процесом и радом на "Кожи" и додао да је ово био најозбиљнији и најзрелији пројекат од ова три дијела.

Продуцент и директорица серије Бранкица Јанковић, у име "Акваријуса" и "Босонога" продукције, казала је да је прича око трилогије почела од нуле, те да је било изузетно тешко и захтјевно направити "Месо" а да је послије, након успјеха првог дијела, све ишло знатно лакше.

- Било је доста тешко и захтијевно направити "Месо", све послије тога је било за нијансу лакше, јер смо добили повјерење РТС-а и у том смислу смо подржани значајније и финансијски. Најважније је да смо дошли из Бањалуке и показали да није важно гдје се стварају приче и серије, него да је битно је ко их ствара и да су ти људи у ауторском смислу зрели да направе тако лијепа дјела - нагласила је Јанковићева.

Генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић истакао је да су са "Месом" на РТС-у имали одређену врсту страха, јер је серија била другачија од свега осталог, али да је резултат био, како је додао, више него добар.

-"Кости" су биле још боље од "Меса", а као круна свега стиже "Кожа". Ово је на неки Кољин начин најинтимнија ствар, али не тако да се поситовети са његовим животом, него са његовим поимањем  и размишљањем шта човек ради, шта може да мисли о себи и како може да упозна себе. У том смислу је то најинтимнија серија и пчекујем да ће и гледаоци "Кожу" дочекати као врхунац трилогије, зато што је то најитимнија од ове три- казао је Бујошевић.

Иза серије "Кожа" стоји креативни тим продукције "Босонога", као и глумачка екипа коју уз Пејаковића чине: Александар Јовановић, Небојша Дугалић, Сања Вејновић, Весна Тривалић, Слободан Нинковић, Александар Стојковић, Љубомир Бандовић, Наташа Нинковић, Јово Максић, Јована Гавриловић, Милица Јаневски, Владимир Ђорђевић, Марко Тодоровић, Борис Исаковић, Амар Ћоровић, Марко Гверо, Миљка Брђанин, Слободан Перишић, Љубиша Савановић, Мирјана Ђурђевић, Вахид Џанковић, Александар Ђурица, Жељко Еркић, Борис Шавија, Бранко Видаковић, Вук Костић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана