Котор Варош: Отворена ликовна колонија

Srna
Котор Варош: Отворена ликовна колонија

КОТОР ВАРОШ - Начелник Котор Вароша Зденко Сакан отворио је данас на Градском тргу Ликовну колонију "Котор Варош 2020", која је окупила 12 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из ове општине.

Сакан је рекао да је циљ Ликовне колоније подизање свијести о овој врсти умјетности.

"Вјерујем да ће у наредна три дана 12 умјетника пронаћи инспирацију у природи и самом амбијенту Градског трга, те својим дјелима обогатити фундус галерије у нашем граду", истакао је Сакан.

Умјетници ће током тродневне Ликовне колоније имати задатак да насликају по једно платно, а можда и више у зависности од њиховог сензибилитета.

Домаћин ове манифестације, дипломирани ликовни умјетник Горан Чупић рекао је да је најзначајније да сваки аутор слика што му је најближе јер тако настају најбољи радови.

"Овај амбијент је сјајна инспирација. Умјетници ће моћи и да размијене мишљења о радовима, сумирају утиске и на крају настала дјела изложе у галеријском простору", навео је Чупић.

Учесници Ликовне колоније "Котор Варош 2020" су Елеонора Кузмић, Екатарина Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић, Теодора Јурић, Марија Жупљанин, Санела Поповић, Жељка Нарић, Ивана Стаменковић и Милица Мијатовић из Котор Вароша.

Организатори Ликовне колоније су општина Котор Варош и Центар за културу, спорт и информисање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана