"Кошаре" у застоју, сви се надају рјешењу у медијацији ФЦС

Г.С.
"Кошаре" у застоју, сви се надају рјешењу у медијацији ФЦС

БЕОГРАД - Ненадано искрсли проблеми на снимању филма "Кошаре" могли би бити решени посредовањем Филмског центра Србије између продуцента филма и редитеља Балше Ђога, 25. августа, а сам Ђого се нада да ће послије тога остати редитељ овог остварења, а да ће расправа бити завршена у корист ове изузетне приче.

Препирке између редитеља и продуцената из "Омега Продакшн" трају већ неколико дана, што на друштвеним мрежама, што преко различитих медија, а Ðого сада истиче да ће се сви потрудити да се превазиђу несугласице, како би се овај важан пројекат завршио.

“Надам се и да ће се новац намењен пројекту утрошити на начин на који је то предвиђено у првобитним плановима, те да ће ова прича о Кошарама ипак остати изнад свега”, казао је Ðого за Тањуг.

Из Филмског центра Србије су потврдили да су медијацију затражили редитељ Балша Ðого и продуценти из “Омега Продуцтион”.

“Она ће се одржати у Филмском центру у уторак 25. августа у 12 сати. Ово није прва медијација Филмског центра Србије. У подследњих годину дана било их је неколико и до сада су све успешно завршене. У интересу је свих, а посебно Филмског центра Србије, да се нађе прихватљиво решење за обе стране, а пре свега да се заштити сам пројекат филма ''Кошаре''”, казао је директор ФЦС Гордан Матић за Тањуг.

Расправа је почела када је Ђого на свом Фејсбук профилу објавио да му је од продуцената стигао “ултимативни захтев да промени сценарио и учини га ''лакшим'' да могу да се сниме и филм и серија за четири-пет дана по епизоди”, на шта он, како је рекао, није желео да пристане, а продуценти Немања Мичић и Владан Анђелковић су на то одговорили да су одлучили да прекину даљу сарадњу са Ðогом и најавили да ће представити новог редитеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана