Конкурс за Златну сову

М. П.
Конкурс за Златну сову

Источно Сарајево - Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево као највећа издавачка кућа у РС и за ову годину је расписала конкурс за најбољи необјављени роман у 2015. години "Златна сова", који је отворен до 6. маја.

- Позивамо истакнуте писце који стварају на српском језику да се и ове године пријаве на наш књижевни конкурс. Књижевна награда "Златна сова" обухвата плакету, објављивање дјела у тиражу од 1.000 примјерака, те новчану награду у износу од 7.000 КМ, као и 100 примјерака одштампане књиге - саопштено је из Завода.

Како су истакли, друга награда обухвата објављивање романа у тиражу од 500 примјерака, те ауторски хонорар у износу од 2.000 марака, као и 100 примјерака романа. Трећа награда обухвата објављивање романа у тиражу од 500 примјерака, као и ауторски хонорар у износу од 1.000 марака и 100 примјерака одштампаног романа.

- Право учешћа на конкурсу имају сви писци који стварају на српском језику под условом да им роман није објављен у писаној и електронској форми, како на српском, тако ни на једном другом језику - истакли су из Завода и нагласили да се сви детаљи конкурса налазе на њиховом интернет сајту.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана