Конкурс за "Награду Милан Младеновић" почиње 1. маја

Тањуг
Foto: илустрација

БЕОГРАД - Задужбина Милана Младеновића саопштила је данас су у жирију "Награде Милан Младеновић" за најбољу пјесму на подручју бивше Југославије Миле Кекин, Соња Лончар, Матјаж Манчек, Едо Плованић и Драгиша Ускоковић.

Фонд за награду која носи име утицајног гитаристе, пјевача и аутора бендова Лимуново дрво, Шарло акробата и Екатарина Велика, Милана Младеновића, износи 3.000 евра, а конкурс креће 1. маја када ће све појединости бити објављене на сајту Задужбине www.milanmladenovic.com, каже се у саопштењу.

Фронтмен загребачког панк рок састав Хладно пиво Кекин је поручио да се нада да ћа међу пријављенима чути свјежу ауторску крв, нагласивши да не очекује фантастичне свираче и пјеваче и да ће "максимално цијенити оригиналност, нешто ново и освјежавајуће".

"Песма може бити било ког жанра, али најбоље је ако је довољно храбра да изађе из оквира постојећих жанрова и донесе нам нешто потпуно ново", навела је Лончар, пијанисткиња и чланица ЛП дуа.

Уредник музичких програма љубљанске културне установе "Кино Шишка" Манчек ће тражити "младе ствараоце, младу креативност, младу музику, младу пјесму која садржи у себи сјеме ванвремености", док је оснивач портала Музка.хр Плованић оцијенио да успјешну пјесму публика мора "разумјети, прихватити и присвојити".

"Сам Милан би прецртао сваку песму која личи на Екатарину", рекао је Ускоковић, некадашњи басиста ЕКВ-а.

"Награда Милан Младеновић" подстиче музичко стваралаштво које одликују вриједности својствене умјетничкој заоставштини Младеновића (1958-1994), а биће додијељена четврти пут на свечаности 21. септембра на дан музичаревог рођења.

Досадашњи добитници били су Артан Лили са песмом "Д.Е.П.Р.А.", Драм са "Дај ми све" и Ана енд д чејнџиз са "Ту".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана