Концертом Ведране Шимић и Елвиса Сивчевића почео фестивал гитаре

Srna
Foto: Agencije

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Концертом сопрана из БиХ Ведране Шимић и Елвиса Сивчевића на гитари у Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је отворен седми Међународни фестивал гитаре "Гитарјунајтед фест", који се одржава под слоганом "Наша гитара".

Сивчевић је изразио задовољство што је вечерас поново имао прилику да наступи пред публиком у Источном Сарајеву, подсјетивши да је био учесник првог фестивала, када је "Гитарјунајтед фест" и основан.

Дуо Шимић и Сивчевић представио се публици транскирпцијом композиција које до сада нису извођене, у комбинацији оперског пјевања и класичне гитаре, што представља новитет како за полазнике радионица тако и за широку публику Источног Сарајева.

Директор међународног фестивала гитаре "Гитарјунајтед фест" Војислав Ивановић изразио је задовољство што је фестивал помало постао и бренд у окружењу и на свјетском нивоу.

"Фестивал ове године садржи концертни програм, мајсторске радионице, такмичења у шест категорија, промоције, изложбе и предавања", рекао је Ивановић и изразио задовољство што ее фестивал поново одржава уживо.

Он је најавио да ће сутра у Културном центру Источно Ново Сарајево наступити младе наде Никола Јелачић из Србије и Анђела Мишић из БиХ.

"Јелачић је иначе Требињац, а након њега наступа Мишићева која нам је атракција на фестивалу. Ријеч је о дјевојчици од 18 година из Милића која свира фламенко којим је недавно одушевила и Шпанце", рекао је Ивановић.

Треће фестивалско вече публици у Источном Сарајеву представиће се Стеван Јовић из Шапца у разноликом програму савременије музике за гитару, док је за посљедњи дан недјељу, 30. октобар, предвиђено одржавање "Подијума за младе".

"Гост нам је и Бошко Радојковић, директор Београдског гитара фестивала, за који се може рећи да је највећи свјетски фестивал те врсте. Он ће, осим радионица и учешћа у жирију, одржати предавање о сналажењу младих музичара у савременом свијету, у смислу промоције оног што раде", додао је Ивановић.

Покровитељи Међународног фестивала гитаре "Гитарјунајтед фест" у Источном Сарајеву су Министарство просвјете и културе Републике Српске, град Источно Сарајево, општина Источно Ново Сарајево и Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана