Концертом и додјелом признања обиљежен Дан музичке школе у Прњавору

GS
Foto: Srna

ПРЊАВОР - У Школи за основно и средње музичко образовање "Константин Бабић" у Прњавору вечерас је пригодним концертом и додјелом признања за 69 најуспјешнијих ученика и 16 наставнике у прошлој школској години обиљежен Дан школе.

Свечаности у концертној сали Музичке школе, између осталих, присуствовали су министар за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске Златан Клокић, представници Министарства просвјете и културе Републике Српске и Републичког педагошког завода.

Директор школе Тина Раковић рекла је да сваке године поводом годишњице рођења композитора Бабића организују концерт на којем ученици родитељима и бројним гостима представљају шта су научили.

"Наградили смо 69 ученика и 16 професора који су остварили одличне резултате на такмичењима у прошлој школској години. Захваљујемо и свим професорима који нису ишли на такмичења, али су кроз своје активности допринијели квалитету рада школе и наших ученика", рекла је Раковићева за Срну.

Она је напоменула да ученици Музичке школе настављају вриједно радити јер предстоји друго полугодиште са великим бројем републичких и интернационалних такмичења.

Професор хармонике Љубиша Самарџија оцијенио је да су се ученици овог смјера успјешно представили на вечерашњој манифестацији.

"Аплауз на крају наступа нам је највећа награда. Хармоника је јако популаран инструмент. Увијек попунимо предвиђену квоту уписа у основну музичку школу, а задовољни смо и одзивом средњошколаца" , рекао је Самарџија за Срну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана