Концерт у духу Дучићеве романтике

Ратомир Мијановић
Концерт у духу Дучићеве романтике

Требиње - Првакиња Опере Народног позоришта у Београду Јадранка Јовановић и оперски солиста Оливер Њего наступили су пред требињском публиком на заједничком концерту који је одржан у позоришној сали Културног центра.

Заљубљеници у оперу имали су прилику да у једноипочасовном концерту уживају у оперским аријама италијанских, француских и руских композитора. Таленат и раскош гласова ових оперских пјевача посјетиоци су наградили дуготрајним аплаузима.

- Публика је била дивна, ми смо се лепо осећали. Било је ту свега, и врхунског музицирања и врло тешких нумера, заиста дивно вече - рекла је Јовановићева.

Изразила је посебно задовољство јер је публика препознала различитости и нијансе које су, како је рекла, врло свјесно осмислили и представили требињској публици.

Баритон Њего каже да су се одлучили за лежернији програм како би за свачије уво било понешто.

- Мој задатак је био да се "посветим дамама". Бирали смо неке романтичне ноте да задовољимо женска срца и да мало пробудимо емоције. Мислим да је све било у духу Јована Дучића и у духу његове романтике - рекао је Њего.

Изненадио се одзивом публике.

-  Нисмо очекивали оволико публике, добро је да људи виде да није све само оно што је на Пинку, него да има доста других вредних и лепих ствари - истакао је овај соло пјевач.

Помало занесен, како каже, због свевременог Дучића, платана и љепоте овог српског града, много воли да дође у Требиње.

- Извео сам и "Пукни зоро". То је једна актуелна песма која подсећа на повратак солунских ратника након пробоја Солунског фронта. Верујем да су остале композиције дирнуле све оне који умеју да слушају. Оне који, ипак, не умеју да слушају моје песме - њих је додирнула Јадранкина композиција, па сам сигуран да је за свачије ухо било понешто - рекао је Њего.

Оперски великани наступили су уз клавирску пратњу Невене Живковић.

Концерт је одржан у оквиру Требињских љетних свечаности, под покровитељством града Требиња.

Аутентичност

Оперска дива Јадранка Јовановић одушевила је присутне његованом аутентичности коју посједује још од самог почетка своје каријере. Гостовала је на оперским сценама Италије, Шпаније, Француске, Бразила, Мексика, Јапана, Португалије (Лисабон), Ирске, Енглеске...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана