Концерт хора Вива вокс у Бијељини: Моћ гласова владала на сцени

Љиљана Алексић
Концерт хора Вива вокс у Бијељини: Моћ гласова владала на сцени

Бијељина - А капела хор, који подиже музичку прашину гдје год да се појави, "Вива вокс" из Београда одржао је два незапамћена концерта у бијељинском Центру за културу "Семберија".

Сала је двије вечери заредом била препуна еуфоричне публике, а одушевљење након концерата нису крили ни чланови хора, који су се одмах након наступа огласили на друштвеним мрежама.

Судећи према постовима и фотографијама, које су на друштвеним мрежама остављали, чланови групе су жељно ишчекивали да наступе пред бијељинском публиком, а карте које су плануле и одлука да буде одржан и други концерт говоре о томе колико становници Бијељине обожавају "Вива вокс".

Чланови хора данима су на профилу, на друштвеној мрежи "Фејсбук", најављивали да стижу у срце Семберије, а након концерта одржаног у недјељу одмах су поставили фотографије.

- Драга Бијељино, хвала вам! Били сте сјајни домаћини, надамо се да се видимо ускоро - поручили су из "Вива вокса".

Наступи су одржани у суботу и недјељу увече иако је првобитно планиран само наступ на Дан заљубљених. Публика је, као и увијек, плесала, пјевала и овацијама поздрављала хор, док су они изводили класик "Африка" групе "Тото", "Ду хаст" састава "Rammstein", али и неке модерније нумере.

Диригент хора Јасмина Лорин је истакла да је веома задовољна првим гостовањем у Бијељини и да су чланови хора одушевљени гостопримством Бијељинаца.

- За нас је сваки концерт важан и еуфоричан без обзира на број људи који га посети. Шаљемо енергију публици и она нам узвраћа истом мером и то је оно што је саставни дио сваког нашег наступа - рекла је Лоринова.

Према њеним ријечима, "Вива вокс" је једно дивно друштво интелектуалаца, љекара, археолога, историчара, инжењера и правника који се друже више од 15 година.

Директор Центра за културу Љиљана Еркић истакла је да је гостовање хора изазвало незабиљежено интересовање публике у Бијељини те да су карте за концерте распродате већ два сата након пуштања у продају.

Одржавање концерта са 2.500 КМ помогло је и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Подршка

Јасмина Лорин је истакла да хор "Вива вокс" у саставу има 36 чланова, али да због приватних обавеза не наступају сви на сваком концерту. За ову годину "Вива вокс" већ има 30 уговорених концерата.

- Ми смо једни другима велика подршка о у мислима смо увијек заједно - казала је Лоринова и додала да је хор мјешовитог састава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана