Концерт Ђорђа Миловановића и Соње Бобрек-Савић вечерас у Банском двору: Наступ као сусрет са суштином

Миланка Митрић
Концерт Ђорђа Миловановића и Соње Бобрек-Савић вечерас у Банском двору: Наступ као сусрет са суштином

БАЊАЛУКА - Након успјешне концертне сезоне у години која је иза нас, у Банском двору биће одржан концерт на којем ће наступити Ђорђе Миловановић (виола) и Соња Бобрек-Савић (клавир).

Концерт ће бити одржан у вијећници Банског двора, а почеће у 20 часова.

Виолиста Ђорђе Миловановић нагласио је да је припремио изазован, али у исто вријеме и заиста лијеп програм за овај наступ пред бањалучком публиком.

- Привукла ме та идеја да направим везу између лепоте и изазова и да бих испричао публици причу кроз моју визуру, служећи се музичким средствима. За сваког музичара би концерт требало да буде сусрет са суштином. А на том путу ће са мном бити Соња Бобрек-Савић - казао је Миловановић.

Миловановић је музичко образовање завршио у Београду, гдје је 2012. године дипломирао у класи Љубомира Милановића на Факултету музичке уметности у Београду.

- Током студија похађао је бројне мајсторске курсеве од којих издваја рад са професором Дејвидом Такеном, као и са професором Вилфредом Штрелеом (замјеник вође виола Берлинске филхармоније), а као члан квартета “Дел Гесу” похађа Интернационалну љетњу академију за камерну музику у Аустрији. Након завршених основних студија у Београду школовање наставља у Есену (Њемачка) на мастер студијама за камерну музику у класи професора Андреаса Рајнера - навели су организатори.

Био је члан Симфонијског оркестра РТС-а, а током студирања у Њемачкој био је члан и бројних других оркестара. Од 2019. године је вођа виола Симфонијског оркестра Мостар и камерног оркестра “Музикон” у Београду.

Пијанисткиња Соња Бобрек-Савић музичко образовање стекла је у Бањалуци.

- У децембру 2010. године, у великој сали Коларчеве задужбине у Београду, уз пратњу оркестра Удружених академија умјетности из Бањалуке, Београда и Сарајева извела је “Концерт у ц-молу за два клавира и оркестар” Ј. С. Баха. Исти концерт је изведен у априлу 2011. године, у концертној дворани Банског двора у оквиру манифестације “Дани Владе С. Милошевића” - додају организатори.

Иза себе има велики број јавних наступа: као соло извођач, члан камерних састава, те као корепетитор. Од 2014. године ради као умјетнички сарадник - корепетитор на музичком одсјеку Академије умјетности у Бањалуци.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана