Биља Крстић и "Бистрик" наступили у Бањалуци

М. М.
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Једна од највољенијих и најпознатијих пјевачица етно музике, Биљана Крстић и њен "Бистрик" оркестар наступили су синоћ у концертној дворани Банског двора Културног центра у Бањалуци.

За публику у Бањалуци и овог пута приредили су концерт испуњен снажним емоцијама,  на којем су извели етно музику из Србије и са Балкана, и којим су обиљежили 20 година постаојања "Бистрика".

- Између Бањалуке и мене постоји посебна љубав и поштовање. Бањалука је један од ретких градова који је подржао "Бистрик" од самог почетка, а ми смо они који то не заборављају. Када вам неко у животу нешто лепо учини, то треба да се запамти и исто тако узврати. Овде се осећам као код куће. Доста наступа било је у Бањалуци у протеклих 20 година и зато се Бањалука нашла на мапи концерата које ћемо одржати у оквиру наше турнеје поводом јубилеја - рекла је Крстићева.

Она је објаснила да јој је важно што су иза ње и њеног оркестра остале године у којима су заједно успјели да се држе пута традиције.

- Бавити се традиционалном музиком данас је херојство, јер ово није мејнстрим. Издржали смо и успели да покажемо да и таква музика и такав однос према традиционаолној музици може да живи дуго ако се ради искрено и са великом љубављу - навела је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана