Комичар Предраг Бајовић за Глас Српске пред наступ у Бањалуци: Смијех публике мач са двије оштрице

Александра Маџар
Комичар Предраг Бајовић за Глас Српске пред наступ у Бањалуци: Смијех публике мач са двије оштрице

Бањалука - Не смијемо се увијек само од среће, тако да боја, јачина, ширина осмијеха и моменат у којем се смијемо понекад лакше и боље него ријечи могу да опишу ситуацију.

У времену у којем живимо и начину на који многи преживљавају много је тога смијешено и ништа није смијешно.

Они посебни, од свих животних ситуација могу да направе добру комедију. Такав је стендап комичар из Загреба Предраг Бајовић. Публици у Бањалуци добро је познат, баш као и публици широм бивше Југославије, а његови стендап наступи изузетно су посјећени. Са Бајовићем ће се Бањалучани поново смијати у недјељу од 21 час у "КСЕТ" пабу, гдје ће извести комад "Мушкарац". Он је за "Глас Српске" говорио о стендап комедији, изазовима на сцени, али и о осјећају одговорности који долази уз његово "занимање".

- Биће свега! Ја без свечаног одијела и кочница. Одавно се нисам спремао за баш такав наступ и јако му се радујем. Увијек ми је мало чудно када наступам у Бањалуци, у којој сам тако дуго живио, а онда дођем најављен као комичар из Загреба - најавио је Бајовић.

Пуно је лакше, објашњава Бајовић наступати пред људима који су стендап публика, пред онима који знају шта могу да очекују.

- Увијек је теже и већа је одговорност насмијати оне коју су случајно свратили то вече. Срећом, најчешће и такве комичар придобије на своју страну. Бањалука има све већу стендап публику и јако ми је драго да су другари из АКТ-а "Алија Сиротановић" баш упрли да се то коначно постави како треба у другом највећем граду у земљи - нагласио је комичар.

Баш као и сваки креативни израз, који у себи носи истину, ни бављене стендап комедијом није лако. Ипак, Бајовић успијева да са сцене пошаље важне поруке.

- То и јесте суштина стендап комедије. И зато сваки пут када се публика насмије то не значи да се сви неопходно слажу с твојим ставом, али ти као комичару признају право да га на тај начин изнесеш, онако, с ногу - објаснио је Бајовић.

Путовања, дворане, публика

Бајовић каже бављење стендапом укључује много путовања.

- Путовања, путовања, путовања. Од великих дворана пред хиљаду и кусур, до клубића пред… боље да не кажем колико мало, људи у публици! Све је то дио посла. Ипак, неки се тога држе само док се не убаце на телевизију или филм - прича он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана