Комеморација Арсену Дедићу: Познати се опростили од маестра

Агенције
Комеморација Арсену Дедићу: Познати се опростили од маестра

На комеморацији за Арсена Дедића која је одржана данас у шибенском позоришту, одазвао се велики број његових колега, пријатеља, особа из јавног и културног живота који су на тај начин дошли упутити посљедње "збогом" и "хвала" човјеку који је оставио велики траг у умјетности и то у сваком смислу те ријечи.

У позоришту су се данас од Арсена, између осталих, опростили Ђани Маршан, Иво Паттиера, Масимо и Никша Братош.

"Арсен је био скуп различитих талената, бедем знања, бедем културе, бедем лијепог понашања. Сад кад је отишао нема више никога ко ће рећи: Пратим те и веселим се твојим неуспјесима. Фалиће ми особа таквог правог, здравог, шибенског сарказма", рекао је Масимо.

Његов колега Жељко Бебек је истакао да га памти од његове младости, његових почетака.

"Памтим све што је пјевао, писао и када је глумио у филмовима. Остаће ми у сјећању као једна топла, драга и врло духовита особа и велики човјек", рекао је на данашњој комеморацији Жељко Бебек истакнувши како му је Све је то од лошег вина један од најљепших у мору предивних текстова које је за свог живота написао.

"Отишао је човјек на којег смо били, јесмо и бит ћемо поносни. Отишао је човјек због којег смо поносни што смо Шибенчани", рекао је на почетку комеморације шибенски градоначелник Жељко Бурић.

Додао је да је Арсен увијек био уистину свој, а припадао је свима нама.

"Твоја матер и твоје дјетињство обиљежили су твој опус. 'Мирис вртла послије кише' кад се твоја душа зажели кукумара и боба. То си могао само ти: 'Све сан прова у животу, црног вина билог крува, ал' ми ништа није слађе него шта ми матер скува'. Био си пуно више него што смо ти успјели рећи. Био си свој, умјетнички и људски, један и непоновљив. Своју си овоземаљску причу привео крају, али између Шибеника и тебе све се наставља. Шпакер из твоје умјетничке кужине који је још 1938. године у кужини наложила твоја матер, више се не може угасити. Твоје дјело живи с нама и оно што ти нисмо доспјели рећи, умјесто невер сада је форевер. Арсен заувијек", поручио је предсједник Градског вијећа Ивица Пољичак.

Легендарни умјетник умро је прије четири дана у 78. години живота. Према властитој жељи биће сахрањен у Загребу у уском кругу најближих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана