Колонија КОЛО 2017 донијела умјетност у Требиње

Р. Ми.
Колонија КОЛО 2017 донијела умјетност у Требиње

Требиње - Изложбом радова умјетника Хаџи Бранка Никитовића из Вишеграда и Василева Ничеа из Струмице у Музеју Херцеговине у Требињу свечано је отворена Друга међународна ликовна колонија "КОЛО 2017".

Колонија је окупила 25 ликовних умјетника из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Бугарске, који ће у инспиративном ентеријеру и околини требињског музеја стварати до 18. јуна, а биће приређен и низ пратећих програма.

Селектор и један од организатора колоније, ликовни умјетник Дражен Милић, позвао је Требињце да буду дио програма колоније, посебно у четвртак, 15. јуна, када су планиране радионице и хуманитарна изложба за дјецу са посебним потребама.

- Сваки  умјетник ће по један рад посветити једном дјетету. А увече ће бити продајна изложба, при чему ће сав приход ићи дјеци са посебним потребама - истакао је Милић.

Директор Музеја Херцеговине Ивана Грујић наглашава да Музеј Херцеговине, управо захваљујући колонији, у овим данима неће бити само "институција која чува, презентује и бави се проучавањем културно-историјског насљеђа", већ постаје и мјесто стварања умјетничких дјела која ће остати у овој установи, као поклон умјетника Требињу. Организатори колоније су Музеј Требиње и Удружење ликовних умјетника источне Херцеговине "Милорад Ћоровић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана