“Колекција као огледало” доступна до 15. јануара

М. М.
“Колекција као огледало” доступна до 15. јануара

БАЊАЛУКА - Због велике заинтересованости изложба “Колекција као огледало. Модернизам у дјелима из Галерије Матице српске” која је отворена у Музеју савремене умјетности Републике Српске, посјетиоцима ће бити доступна до 15. јануара идуће године.

- Изузетно нам је задовољство што смо имали прилику да ову изложбу отворимо у години јубилеја Галерије Матице српске која ове године обиљежава 175 година свог постојања. Овом изложбом настављена је успјешна сарадња између Галерије и Музеја која је обиљежена низом различитих изложбених пројеката и едукативних програма - навела је директорица Музеја савремене умјетности РС, Сарита Вујковић.

Поставком су обухваћена дјела Уроша Предића, Паје Јовановића, Стевана Алексића, Надежде Петровић, Петра Добровића, Саве Шумановића, Милана Коњовића, Петра Лубарде и других.

- Током четири мјесеца трајања изложбу је погледало око 8.700 посјетилаца. Ова значајна посјећеност у великој мјери јесте и због бројних пратећих догађаја која су организована током њеног трајања, поред стручних вођења и радионица за дјецу и младе организовани су и концерти класичне музике у сарадњи с Академијом умјетности у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана