Ко је тајанствени Србин у новој сезони 24?

Б92
Ко је тајанствени Србин у новој сезони 24?

Бранко Томовић, глумац српског поријекла рођен у Њемачкој, игра мистериозног помоћника агента Џека Бауера, у актуелној, новој сезони популарне серије "24".

"Био сам велики обожавалац серије - ту су одлична прича, инвентивне идеје, бриљантна и дирљива глума и забавна акција", каже Бранко Томовић. "То је једна од серија која је у потпуности променила телевизију. Драго ми је да видим како је и данас то релевантна серија. Нова сезона је веома савремена и ликови у њој су еволуирали. Клое (Мери Лин Рајскуб) је сада андерграунд хакерка, Хелер (Вилијам Дивејн) је сада председник а Џек Бауер (Кифер Садерланд) је опаснији и беснији него икада."

Прва епизода нове сезоне, назване "24: Live Another Day", емитована је 5. маја, а до средине јула биће емитовано укупно 12 епизода. Присjећајући се своје аудиције за улоку Белчека (Belcheck), стручњака за аутомобиле, експлозије и ватрено оружје, којег мистериозна прошлост повезује са Бауером, Томовић каже: "Имао сам аудицију у јануару. Данас је сасвим уобичајено да, када су овако велики пројекти у питању, не добијете унапред цео сценарио, већ само ваше сцене. На њима углавном пише ваше име, а имена јунака су такође често измењена, па у то време нисам ни знао да ћу имате сцене са Бауером. Урадио сам шест, седам покушаја, биле су то различите варијације сцена које је требало да играм."

 

Томовић открива да је у почетку требало да буде ангжован само у једној епизоди нове сезоне.

"Требало је да летим у Лос Анђелес на пет недеља због снимања пилот епизоде, и таман сам платио лет, хотел, ауто. Три дана пре лета добио сам понуду за ‘24’ и отказао сам пут у Лос Анђелес, с обзиром на то да се нова сезона у потпуности снима у Лондону. Био сам веома узбуђен што сам део ове серије, али то је био први пут да сам прихватио улогу а да нисам знао каквог јунака треба да играм."

Превагнуло је то што је, како каже, био велики фан серије, и што је заиста желио да игра у њој. Искуство са снимања описује као велику, дивљу авантуру.

"Првог дана снимања затекао сам себе како држим бацач граната у рукама и разносим ствари око себе. Имали смо на располагању стручњаке за сваку област, и они који су били задужени за оружје изумели су неке прилично нове ствари. Такође сам упознао и одличан тим каскадера. И сам сам снимио неколико акционих пројеката у скорије време и заиста сам уживао у брзим, каскадерским вожњама. Тим шминкера и ја смо одлучили да задржимо ожиљак који имам од рођења, јер се уклапа у Белчеком лик, као и да истакнемо ожиљке које већ имам на обрви и потиљку, и да их мало пооштримо."

Тетоважа са рецкама за свако убиство је лажна, наравно, додаје Томовић, описујући своју улогу као мистериозну, смртну тиху особу, која отвара уста само онда када има нешто важно да каже. И која је веома одана Џеку Бауеру.

"Белчек је као швајцарски војни нож", објашњава Томовић. "Он је одличан са оружјем, експлозијама, аутомобилима, експлозијама, говори више језика… вероватно много више него што смо до сада видели. Белчек је веома користан."

Глумац се присећа још једне анегдоте са снимања: "Рекли су ми да су неки људи пробали да добију Белчека преко броја који се види на неговом комбију у првој епизоди, али тај број нажалост није у финкцији."

Он наводи да сценарио за сваку епизоду добијају тек када почне снимање, па тако не зна у којем ће се правцу тачно развијати његов лик.

"Сваки пут сам уплашен када читам нови сценарио јер не желим да мој лик умре. У оваквим серијама сваки лик може да умре било када. Али узбудљиво је радити овако, све је као у стварном животу. Никада не знате шта вас чека иза угла. Цело искуство снимања серије ‘24’ за мене је било изванредно на сваки могући начин и био бих пресрећан када би ми понудили да и у будуће снимамо заједно."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана