Књижевни клуб Савовање прославио 39 година рада

Срна
Књижевни клуб Савовање прославио 39 година рада

Шамац - Књижевни клуб "Савовање" из Шамца прославио је 39 година рада, а овој свечаности присуствовали су представници књижевних клубова из цијеле Републике Српске и Србије, који су се представили својим пјесмама.

Предсједник "Савовања" Илија Павловић истакао је да је овај клуб током 39 година рада издао 120 наслова, одржао низ књижевних вечери са гостима из цијеле Српске, а његови чланови били су гости својим пријатељима у Српској и ван ње.


"жСавовањеж је успјело да се издигне изнад недаћа. Најважније је да је овај књижевни клуб одржао свој континуитет да из дана у дан постиже успјехе и биљежи све већи број младих пјесника", каже Павловић.

Он је истакао да је "Савовање" у овој години издао два наслова, а у плану имају да издају још два наслова, те захваљују подршци општине Шамац.

Председник Књижевног клуба "Луча" из Власенице Аћим Тодоровић истакао данас да годинама долази на књижевне вечери "Савовања", који својим радом доприноси развоју културе Републике Српске и један је од бољих клубова у Републици Српској.

Он је додао да су прије четири године заједнички урадили "Зборник" са дјелима 28 писаца из разних клубова.

Књижевној вечери и прослави присуствовали су гости из књижевних клубова Сомбора, Власенице, Хан Пијеска, Рогатице, Источног Сарајева, Бијељине, Пелагићева, Доњег Жабара, Добоја, Модриче, Прњавора, Приједора, Дервенте и других мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана