Књижевна заједница “Васо Пелагић”: Објављен 30. број часописа “Сутра”

Б. П.
Књижевна заједница “Васо Пелагић”: Објављен 30. број часописа “Сутра”

БАЊАЛУКА - У издању књижевне заједнице “Васо Пелагић”, објављен је нови, 30. по реду, број часописа “Сутра” који излази као подиздање “Крајишких новина”.

У новом броју под уредничком руком Ранка Прерадовића, приређени су бројни текстови на тему културе, умјетности и друштва уз прозне и поетске радове.

Међу текстовима налазе се надахнути осврти: Давида Кецмана на антологију Стојана Бербера “Књиге и Људи” и Момчила Голијанина на књигу Вање Булића “Око Отока”, Остоје Дулића на антологију “Змијањски писци: Кочићеви Сљедбеници”, коју су приредили Видосав Ђурђевић и Грозде Регодић и бројни други критички радови.

Ту су и извјештаји са Илинданских пјесничких сусрета у Дервенти, Књижевних сусрета на Козари, поезија Душане Праће и Данијеле Регојевић, Радомира Вулина и Миладина Берића те прозни радови Небојше Јеврића и Стевана Тонтића.

У часопису је објављен пригодни текст посвећен добитнику награде “Пелагићев рунолист”, крајишком писцу Давиду Кецману Даки, који је током богате каријере написао преко 25 књига поезије и прозе. Насловну страну краси слика Аутопортрет, сликара Душана Симића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана