Књига "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру" окупила 300 малишана

Срна
Књига "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру" окупила 300 малишана

БИЈЕЉИНА- Књига "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру", аутора Берислава Благојевића, представљена је данас у Бијељини за више од 300 малишана, ученика четвртих разреда основних школа.

Аутор је рекао да је ово лектирско издање књиге објављено 2019. године.

"Радује ме што сам данас овдје, представљамо ову књигу, први пут сам у Семберији, а књига као књига нема оног доситејевског `наравоученија` у класичном смислу. Она је таква да вјерујем да се дјеци допада. Књига говори о пријатељству, породичним вриједностима, али и како је могућ и суживот и разумијевање у ликовима пса и мачке, те о еколошким темама", рекао је Благојевић.

Он је нагласио да је први пут написао књигу за дјецу иако је на књижевној сцени активан дуги низ година и добитник је неколико књижевних награда.

Из Народне библиотеке "Филип Вишњић" у Бијељини, гдје је представљена књига, кажу да је ученици највише читају лектире и да је важно да разговарају са дјечијим аутором.

Директор Библиотеке Жељане Арсеновић најавила је да ће у петак, 18. новембра, поводом 90 година Библиотеке од 8.00 до 19.00 часова бити организован попуст на учлањење од 70 одсто, и то за дјецу ће упис бити једна КМ, а за одрасле три КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана