Кларић: Серија Клан има нешто тарантиновско

Танјуг
Кларић: Серија Клан има нешто тарантиновско

БЕОГРАД- Гошћа нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" била је глумица Љубинка Кларић, која је говорила о улози у наставку крими серије "Клан", предстојећој серији "Коло среће" и стању у Београдском-драмском позоришту.

У току је снимање наставка серије "Клан", а Кларић каже да њен лик Цвете у другој сезони "почиње мало да губи неке параметре које је имала у животу, губи узде које има". "Цвета је мени лик шармантан, а могу да је назовем, сложивши се са редитељем Бобаном Скерлићем: ''Цвета је будала!'' Незрела је и пасивно-агресивна. Нема скрупуле", рекла је Кларић.

Са Скерлићем се познаје јако дуго, радили су заједно и у позоришту, и истиче да је током снимања уживала његову подршку и осјећала се апсолутно сигурно у његовим редитељским рукама, поготово што је као сценариста улогу Цвете писао баш за њу.

"Јако волим Скерлу, јако га поштујем. Цвету је писао за мене што ми је врло драго и велика ми је част да неко напише нешто и за мене, јако занимљиво и јако слојевито", рекла је Кларић.

Према њеним ријечима, "Клан" се разликује од других серија јер има нешто "тарантиновско", јер уме бити "брутална, потресна и урнебесно смешна".

"Јако је тешко спаковати тај формат и да то прође. Морају да буду неопходне чак и холивудске вештине великих мајстора. И то је некако успело", истакла је Кларић.

У предстојећој драмској серији са елементима комедије "Коло среће" Кларић игра Даницу, најбољу другарицу главне јунакиње коју тумачи Нела Михаиловић, као двије жене са маргине које раде на пијаци у малом мјесту поред Сопота и боре се за животу. "У питању је чист егзистенцијализам. Док се не догоди обрт, главна јунакиња осваја милионе на лутрији и њен живот почиње да се мења, самим тим и Даница која је њена велика подршка. Мене њихов однос подсећа на Телму и Луиз", рекла је Кларић.

Промјене које су се догодиле у посљедње вријеме у БДП радују Кларић, поготово што се "променио репертоар, долазе велики редитељи и гомиле младих глумаца који су бескрајно даровити и пуни енергије".

"Некако ме подсећа на време када сам била млада глумица и ништа ми није било тешко, да имам чак и три пробе дневно. Позориште је постало богатије за неколико младих глумаца и жанрове који никад нису постојали у БДП", истакла је Кларић.

Глумица је подсетила да тренутно у БДП-у игра у три представе различитог жанра: "Црној кутији", "Кишним капима на врелом камењу" и "Мирису меса", оценивши да је "паметан менаџерски потез да буде свега, а заиста на високом нивоу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана