Кинотека прославља јубилеј Бате Стојковића: Легат и изложбе у част глумачком барду

Б.П.
Кинотека прославља јубилеј Бате Стојковића: Легат и изложбе у част глумачком барду

БЕОГРАД - Југословенска кинотека обиљежиће деведесет година од рођења великог глумца Данила Бате Стојковића (1934 - 2002) отварањем легата и двије пратеће изложбе сутра у 19 часова. Према ријечима ауторке пројекта Ирине Кондић, публика ће на два нивоа зграде Кинотеке у Узун Мирковој моћи да види садржаје који прате овај јубилеј.

Осим награда које красе легат, биће изложени и интересантни лични предмети славног глумца, међу којима је беретка Бубулеје, прослављене улоге из ТВ серије “Дипломци” (1971). 

Изложба “Каријера и живот”, која се може погледати у галерији у приземљу Кинотеке, представља принтове фотографија, дио легата Бате Стојковића, које дочаравају глумчеву вишедеценијску каријеру на филму, телевизији и у позоришту.

Мултимедијална изложба налази се у централном холу и илуструје неке од најзначајнијих улога Бате Стојковића у филмовима “Делије” (1968), “Зазидани” (1969), “Чувар плаже у зимском периоду” (1976), “Ко то тамо пева” (1980), “Маратонци трче почасни круг” (1982) и “Балкански шпијун” (1984). Изложбу чине инсерти, текстови, фотографије и плакати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана