Кестенбург обогаћује културу и креативност Бањалуке

А. Ј. Р.
Кестенбург обогаћује културу и креативност Бањалуке

Бањалука - Организацију престижног међународног позоришног фестивала "Кестенбург", који се ове године одржава у Бањалуци од 25. јула до 3. августа подржала је "Сбербанка".

Фестивал се одржава у организацији Студентског  позоришта  Бањалука и у сарадњи са Градском управом, а "Сбербанка" је пријатељ Златне селекције фестивала са представама из Чешке, Телавива и Табриза.

- Поносни смо пријатељи позоришног фестивала "Кестенбург", манифестације која својом разноврсном понудом међународно квалитетних представа доноси неизмјеран значај културном животу Бањалуке - рекао је директор "Сбербанк" Бањалука Александар Кесић.

Он је навео да ова банка увијек настоји да у складу са дугогодишњом традицијом друштвено-одговорног пословања препозна и подржи оригиналне догађаје.

- Водећи се позитивним вриједностима, трудимо се да систематски и трајно градимо традицију добрих односа према друштву и средини у којој дјелујемо. Догађај попут "Кестенбурга" обогаћује сектор културе и креативност локалне заједнице - истакао је Кесић

Овогодишњи "Кестенбург" окупља позоришта из више од 20 земаља са три континента. Очекује се да ће фестивал посјетити више од 300 угледних гостију из цијелог свијета попут глумаца, режисера, театролога и новинара, а према очекивањима организатора, програм ће пратити више од 10.000 посјетилаца. Фестивал је отворен 25. јула концертом Емира Кустурице и "The No Smokong Orchestra", а током трајања фестивала сваки дан посјетиоци могу погледати и до шест представа, које се одржавају на свим позоришним сценама Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана