Кастел преплавила бура емоција

Мирна Пијетловић
Кастел преплавила бура емоција

Бањалука - Препуна тврђава Кастел публике буквално свих генерација, а на бини гудачи, дувачи, хор, солисти пјевачи, “Брутал протест” и наравно, главни “кривци” за све, чланови бенда “Тупас мене” направили су концертом “Рок симфоније” у уторак увече један огромни облак емоција, који је експлодирао под тактовима најпознатијих свјетских рок хитова.

“Рок симфонија”, која се коначно десила на отвореном, омогућила је овим младим ентузијастима да заблистају у пуном сјају и да дефинитивно потврде да ће сав њихов труд, залагање и одрицање кроз овај музички пројекат имати блиставу будућност.

Присутни су уживали у великим, непролазним хитовима свјетски познатих бендова, које су они обрадили у својим аранжманима, као што су “Металика”, “Пинк Флојд”, “Pearl Jam”, “Guns'n'Roses”, “Лед Цепелин” и многим другим.

Готово хорско пјевање и плесање уз све нумере, публике, дало је елан и оркестру и пјевачима да уз свако извођење буду све бољи, што је послије два часа свирке резултирало и са неколико бисева. Публици једноставно није било доста добре музике и енергије, а Бањалука је дефинитивно имала најбољу рођенданску журку до сада.

- Прва ствар која ме је оборила с ногу је број људи који је био присутан. Никада немам трему, јер свирам јако дуго, али је ово вечерас у мени изазвало буру емоција, неописивих. Остварио сам дјечачки сан - рекао је идејни творац “Рок симфоније”, гитариста Драган Моцоња.

Због свега што се до сада десило, истакао је, “Рок симфонија” би требало да се одржи као бањалучки бренд, јер “Бањалука има потенцијала и ово је најбољи доказ”.

- Много нам је моћнији звук на отвореном, него у затвореном простору, јер је јако тешко озвучити гудаче и дуваче. Зато смо имали гомилу проблема у затвореном простору. Овдје смо били јако слободни - истакао је Моцоња.

Гудачким и дувачким оркестром је дириговала Бранка Радошевић-Митровић, која је под набојем емоција чак заплесала и запјевала заједно са Дијаном Јосиповић, Миланом Смиљанић, Вањом Мишић и Давором Тојчићем.

- Први пут у животу сам остала без текста. Велико узбуђење, а оно што је најважније да смо имали сјајну енергију која се надам се осјетила и у публици. Било је хладно, па је то проблем за инструменте, јер се константно раштимавају, па ако хоћемо квалитет онда ризикујемо да попуцају. Вечерас смо поприлично ризиковали, али за наш град се то исплатило - рекла је Радошевић-Митровићева.

И момци из “Брутал протеста” никога нису оставили равнодушним, јер је публика на прве тактове пјесме “Gangster's Paradise” устала са клупа.

- До сада нисмо имали прилику да наступамо пред оволиким бројем људи као “Брутал протест”. На неки начин се остварио и наш сан. Ово је јако добар пројекат, који неће стати и иде даље - закључио је на крају Милош Лучић из “Брутал протеста”.

Планови

- Размишљали смо И о домаћој “Рок симфонији” која би вјероватно код људи прошла још боље. Мени је лично дража ова страна, али видјећемо. Има ту још неколико неких пројеката које смо планирали да уврстимо, неке класичне композиције које бисмо свирали са дисторзијама, па потпунији сценски наступ и још много тога. Имамо пуно идеја, а за идеје је потребан новац. Надам се да ћемо и даље имати подршку како бисмо ову причу подигли на још виши ниво - рекао је Драган Моцоња

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана