Карневал животиња музичка авантура за публику

А. Г.
Карневал животиња музичка авантура за публику

Бањалука - Дидактички концерт и музичка представа за дјецу "Карневал животиња" били су права авантура за публику која је дошла у недјељу увече у Дјечије позориште Републике Српске.

Колико се ово нотно путовање свидјело бањалучким малишанима најбоље говори чињеница да је у једном тренутку цијела сала пјевала са извођачима.

Диригент Бранка Радошевић-Митровић каже да је ова прича почела још прије осам година.

- Све је заправо кренуло када је професор Даринка Матић-Маровић на "Данима Владе Милошевића" извела "Карневал животиња". Касније се појавила прилика преко Удружења европских академија да то направимо као пројекат, па смо овај програм прије пет година изводили у десет градова Српске, али као дидактички концерт и то је био стварно велики успјех - присјетила се Радошевић-Митровић, напомињући да су због недостатка новца морали да стопирају пројекат. 

"Карневал животиња" показао се као магнет за бањалучку публику, а диригент напомиње да је намијењен дјеци узраста од четири године до четвртог разреда основне школе.

- Ово је заиста било чаробно искуство за нас, а надам се и за публику - каже Радошевић-Митровић.

Занимљив програм изводе Камерни оркестар "Кастра", професори музичких школа, студенти бањалучке Академије умјетности и глумци Сандра Љубојевић и Милан Трнинић. Још није познато када ће поново бити извођење овог дјела француског композитора Камија Сен-Санса.

- Ако успијемо да се договоримо са Дјечијим позориштем РС, "Карневал животиња" ће поново бити на сцени. Они су хтјели да прва представа буде пробна, да видимо каква је заинтересованост, а још нисмо стигли да разговарамо о даљим плановима - рекла је Радошевић-Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана