Кабинет предсједника Српске финансијски подржао рад на представи “Дучић”

Срна
Кабинет предсједника Српске финансијски подржао рад на представи “Дучић”

БАЊАЛУКА - Кабинет предсједника Републике Српске финансијски је подржао рад на представи “Дучић”, поводом значајног јубилеја - 90 година рада Народног позоришта Републике Српске, преноси портал “Српскаинфо”.

Представа “Дучић”, у режији Југа Радивојевића, доживјела је синоћ своју праизведбу у Бањалуци, а међу посјетиоцима била је и предсједник Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановићеву је дочекао директор Народног позоришта Ненад Новаковић, а представу је са балкона пратила заједно са супругом.

Драма о животу и раду Јована Дучића /1874-1943/ и својеврстан позоришно-историјски дневник покушава да сагледа живот и дјело једног од најзначајнијих пјесника, мислиоца и дипломате Србије и Југославије у турбулентним временима ослобађања јужнословенских народа од Отоманске и Аустроугарске монархије, стварања и разарања Краљевине Србије и Краљевине Југославије, те потпуног разочарења у идеју југословенства.

Улога Јована Дучића повјерена је глумцу Златану Видовићу, а глумачку поставу чине и Љубиша Савановић, Александар Стојковић, Драгослав Медојевић, Велимир Бланић, Александар Шево, Жељко Стјепановић, Борис Шавија, Горан Јокић...

У Народном позоришту Репулике Српске вечерас од 20.00 часова бићи одиграна реприза представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана