“Јунаци нашег доба” нова домаћа серија

Миланка Митрић
“Јунаци нашег доба” нова домаћа серија

Београд - Човекова слабост на моћ, на углед, на утицај. Све оно што јесу оне ситне овоземаљске слабости, али заправо у манифестацији јако крупне и негде јако негативне.

Ово је о новој домаћој серији “Јунаци нашег доба” рекао глумац Ненад Јездић, којем је повјерена једна од улога овог пројекта у настајању.

Серија прича о свакодневици, о проблемима породица, индивидуа, и причу тако шири на једну универзалну тему свих нас, те је стога прожета и комедијом.

- Павић увек по неком свом протоколу и машти има једну породицу која прима ударце и бреме и терет времена. Ја нисам део те породице, али сам сива еминенција која директно утиче на њихове животе, судбине и перспективу, наравно, из сфере политике - испричао је Јездић

Аутор серије је Синиша Павић, а за режију ће бити задужени Михајло Миша Вукобратовић и Иван Стефановић, док продукцијски серију потписују “Телеком Србија” и “Кошутњак филм”. Серија ће имати двадесет епизода, које ће премијерно бити приказане у децембру на Радио-телевизији Србије.  

- Велимир Чичановић звани Чичко глава је једне породице. Оженио се Мајом на четвртој години студија са којом је добио двоје деце, кћерку и сина. Након студентских дана изгубио је самопоуздање у свету за који се није припремао. Не ужива велики углед код своје деце, а још мање код супруге. Сви они живе у стану његовог оца Арсенија, професора математике у пензији. Човеку као што је Чичко, који не импонује, ни ставом, ни способношћу да живи здрав живот се указује велика шанса. То ће бити његова прилика или пропаст. Серија се фокусира на две породице. Једна је наизглед формирана, стабилна и обична, а друга недовршена. Њихове судбине ће се повезати захваљујући младим генерацијама - назначено је у најави радње серије.

Снимање ће бити завршено у септембру, а у главним улогама глумиће Игор Ђорђевић, Мина Лазаревић, Бранко Цвејић, Исидора Грађанин, Павле Веселиновић, Марија Вицковић, Ненад Јездић, Предраг Смиљковић, Бранимир Брстина, Милутин Караџић, Дејан Луткић, Бранислав Лечић, Александар Берчек, Светлана Бојковић, Ева Рас и други.

- Овога пута је врло широка лепеза ликова. Обухваћени су сви слојеви друштва и сви проблеми или највећи број њих. Свако од гледалаца ће пронаћи тему, идеју, лик, који ће га баш везати за екран - навео је режисер Михајло Миша Вукобратовић.

Осим поменутих глумаца, укупно око њих стотину ће бити дио серије, а међу њима су и нека нова имена, попут поменутих Исидоре Грађанин и Павла Веселиновића, те Исидора Јанковић и Раде Маричић.

- Ово је огромна част и задовољство,  уз притисак, али то је само мој неки притисак. Глумим Анку Торбицу, самохрану мајку, која се бори за себе и за своје дете који су недавно завршили на улици - објаснила је глумица Исидора Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана