Јеринић: Мој лик у серији "Тhe Ark" стално пролази кроз катастрофе

Танјуг
Јеринић: Мој лик у серији "Тhe Ark" стално пролази кроз катастрофе

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор био је глумац Павле Јеринић који је говорио о својој улози у другој сезони иностране серије "The Ark".

Јеринић је рекао да је рад на серији захтјевао више концентрације, јер говори на енглеском језику својих "захтјевних колега".

"Постоји препрека коју сам сам себи задао, да говорим на британском дијалекту. Морам да будем присутан у сцени и да прислушкујем самог себе колико добро говорим на дијалекту", напоменуо је глумац.

Јеринић је рекао да је његов лик задужен за безбедност, "и самим тим његов посао није лак, поготово што се у свакој епизоди дешава нека катастрофа која човечанство доводи на ивицу".

Према његовим ријечима, дешавају се убиства, издаје и техничке катастрофе, а његова линија радње је таква да не зна да ли му је жива породица, што му је нада и "звијезда водиља у ширини универзума".

Навевши да је Балканик продукција својеврсна веза Србије и Лос Анђелеса, Јеринић је додао да се захваљујући њој на снимању осјећа тако да може да размишља искључиво о свом послу.

Јеринић је приметио да код нас "често постоји лежеран врло однос, који одлази у неку врсту сиве зоне, у пријатељски однос који је премало професионалан".

Према његовим ријечима, инострани глумци другачије функционишу од наших, јер је "код њих конкуренција још већа него код нас и сваког посла се држе максимално".

Јеринић је навео да код страних глумаца "постоји једна одређена врста неизвености када ће да наиђе други посао".

"Пошто је већа конкуренција, много веће је и тржиште, тако да је клацкалица код њих. Зато долазе ко запете пушке, често боље знају сценарио од онога ко је писао и ко треба да режира.

Милина је радити са таквим људима", навео је српски глумац. Према његовим речима, "како се ствари поставе тако се договор испоштује од А до Ш", а понекад допусте себи, уз договор обе стране, неку врсту импровизације, која није честа у научној фантастици. Ј

"Постоји велика доза поштовања према локалним талентима, зато што воле кад виде преко пута себи некога ко им је парњак, са ким могу у позитивном смислу да уђу у ринг и имају квалитетну врсту спаринга", рекао је глумац.

Навевши да кад види у кадру да му колеге бриљирају и сам жели да буде бољи, Јеринић је додао да је то нека врста позитивне конкуренције из које се изроди нешто најбоље.

"Они то умеју да примете и цене. Доста су позитивних утисака понели са собом", навео је глумац. (крај) арф/

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана