Јелени Милошевић награда World Focus Award 2022 for Art

Тањуг
Јелени Милошевић награда World Focus Award 2022 for Art

БЕОГРАД - Јелена Милошевић, сликарка, модни креатор и дизајнер добитница је престижне награде World Focus Award 2022 for Art и номинована за награду Business Woman Award 2022, саопштили су организатори.

Награда ће бити додијељена 11. априла у 19 часова на свечаној вечери, у Кристалној дворани, хотела Хајат.

Манифестација се организује уз подршку Секције за женско предузетништво Привредне коморе Србије.

Јелена Милошевић, умјетница истанчаног израза и дубоке промишљености, потекла је из умјетничке породице, завршила је сликарске школе и Академију примјењених умјетности у Београду, али је и током многобројних студијских путовања широм Европе, САД и Африке усавршавала свој сликарски израз.

Имала је значајан број самосталних и колективних изложби, модних ревија, ликовних колонија, хуманитарних акција, како код нас тако и у иностранству.

Нарочито је значајан њен успјех у Јужноафричкој републици гдје је живела пар година и упознала значајне личности, које посједују њене радове у својим колекцијама.

Њени радови се могу видјети и у Галерији Народног музеја у Београду.

Многе познате личности као што су Принц Алберт од Монака, Опра Винфри, породица Мандела, породица Зептер, Новак Ђоковић, колекционар Душан Петровић посједују у својим колекцијама Јеленине радове.

Јелена Милошевић је препознатљива по свом особеном стилу сликања на стаклу. Комбинујући модерне облике и средњовјековне златне нити, Јелена је успјела да унесе јединственост наше традиционалне умјетности и мотиве у савремени дизајн.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана