Јелена Бачић Алимпић у Требињу представила свој књижевни рад

Срна
Јелена Бачић Алимпић у Требињу представила свој књижевни рад

ТРЕБИЊЕ - Једна од најпопуларнијих књижевница данашњице Јелена Бачић Алимпић одржала је књижевно вече у башти Народне библиотеке у Требињу и публици представила свој досадашњи књижевни рад.

Аутор је први пут представила требињској публици својих 12 романа, изразивши задовољство што је у прилици да промовише своје стваралаштво у бисеру Херцеговине, те да ће најјужнији град Српске можда бити инспирација за њен 13. роман.

“Имала сам прилику да данас прошетам кроз Требиње. И док сам шетала поред Требишњице нешто ми је пролазило кроз главу, ко зна можда се на јесен вратим да истражим ваш прелепи град и кренем са писањем новог романа. Највише волим да читам и да пишем романе, јер сматрам да то најбоље радим”, рекла је прије промоције новинарима Бачић Алимпић.

Једна од најпопуларнијих српских ауторки, у својој новој, 12. књизи “Клетва” узбудљиво и надахнуто исписује емотивну и снажну причу о неизмјерној љубави, храбрости и оданости. Пише, како је навела, о породици Станимировић из Војводине, животу четири сестре за вријеме Другог свјетског рата.

Она је додала да јој је драго да у њени романи међу најчитанијим међу требињском публиком, те истакла да су највећа награда управо читаоци.

Директор Народне библиотеке у Требињу Милосава Супић Вуковић рекла је новинарима да је жеља читалаца била да овог љета угосте ауторку из Новог Сада у Требињу.

“Романи наше гошће су међу најчитанијим и најтраженијим у нашој установи. Свакако настојимо да наши гости буду најеминентнији књижевни ствараоци из Републике Српске и региона, јер требињска публика и љубитељи писане ријечи заслужују најбоље”, навела је Вуковићева.

Јелена Бачић Алимпић је књижевну каријеру започела 2010. године романом “Рингишпил”, који је и данас један од њених најпродаванијих романа, а потом су услиједили други бестселери.

Дуго година је радила је као новинар и аутор телевизијских емисија, а добитница је многобројних награда за телевизијско стваралаштво у земљи и региону.

Књижевно вече је организовано у оквиру манифестације “Требињско култрно љето”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана