Изненада преминуо илустратор Бранко Гаврић

Г.С.
Изненада преминуо илустратор Бранко Гаврић

У Београду је изненада преминуо изузетно цијењени графички дизајнер, илустратор и аутор бројних плаката и омота албума Бранко Гаврић.

Осим омота албума Електричног оргазма, Елвиса Ј. Куртовића, Корнелија Ковача и многих других, Бранко Гаврић заслужан је и за омот албума "Пакет аранжман". Уједно је заслужан и за сам назив ове легендарне компилације на којој су се по први пут јавности представиле групе Шарло акробата, Идоли и Електрични оргазам.

Недавно се појавио и на отварању изложбе "Пакет аранжман (1981-2021)" на Калемегдану, када се почетком године навршило четири деценије од изласка култног албума, овако се присјећао како му је "синула" идеја за омот:

"Запад мало зна о нама, трпа нас иза Гвоздене завесе, а у том тренутку музика у Југославији не заостаје за Европом и Америком, па ју је само требало представити том Западу, довести га у Београд на обилазак. И то без икаквих улепшавања. И тако је Пакет постао туристичко-музички Пакет аранжман", причао је додавши да је музичарима концепт за омот представио у кафани Коларац, и да су сви били против тог решења, јер је "свако видео пројекат као лични и имао сопствене идеје о омоту".

Преломио је Енцо Лесић уз речи: "Ово је одличан омот и ово иде".

Неко вријеме Гаврић је био и графички уредник музичког магазина Џубокс, а посебно се истакао бројним плакатима за Омладинске радне акције и филмове.

Прије само 15-ак дана преминула је и Гаврићева супруга Мирјана, која му је била највећа љубав и подршка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана