Изложбом најбољих прославили јубилеј Фото-кино клубa Бањалука

А. М. фото: Ј. Ђурђевић
Изложбом најбољих прославили јубилеј Фото-кино клубa Бањалука

Бањалука - Моменти забиљежени објективом у налету инспирације, различитих тема и осјећања, заувијек сачувани на фотографији представљени су на двадесетој изложби Универзитетског фото-кино клуба Бањалука.

Жири се и овај пут потрудио да изабере најбоље радове како би на најљепши начин прославили четрдесет година постојања овог клуба. Тако је и било у уторак увече у Банском двору Културном центру, гдје су заљубљеници у фотографију били у прилици да уживају у дјелима, да се друже са ауторима и коментаришу изложене радове.

Један од чланова жирија Драган Проле нагласио је да су у оквиру поставке и радови који су освајали међународне награде.

- Публика има прилику да види фотографије 14 аутора. Нисмо били сувише строги у броју фотографија, тако да је сваки аутор заступљен са одређеним бројем како би се што боље могла сагледати његова продукција - казао је Проле.

Захваљујући томе што је тема била слободна, на зидовима Банског двора, наредних десет дана, могу се видјети актови, пејзажи, архитектура и колор фотографије.

Милорад Кашћелан, такође члан жирија, додао је да су аутори понудили све оно што претходних година није виђено на изложбама.

- Највише има лајв фотографија. Основни критеријум је био да се задовоље технички услови, а друга ствар је прича и порука коју фотографија оставља - казао је Кашћелан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана