Изложба “У великом формату” од вечерас у Галерији АНУРС-а: Поглед на сликарство 20. вијека

И. Б.
Изложба “У великом формату” од вечерас у Галерији АНУРС-а: Поглед на сликарство 20. вијека

БАЊАЛУКА - Изложба “У великом формату” ауторке Јелене Межински Миловановић биће отворена вечерас од 18 часова у Галерији Академије наука и умјетности Републике Српске. Овом поставком АНУРС обиљежава 30 година рада, али и започиње међугалеријску сарадњу са Српском академијом наука и уметности из Београда.

Публика ће до 19. новембра моћи да види дјела најзначајнијих српских аутора друге половине 20. вијека: Лубарде, Величковића, Поповића, Рељића, Омчикуса, Србиновића, Милосављевића, Челебоновића и Михаиловића.

- Слике се крећу од портрета виолинисткиње Марије Михаиловић у пуној висини, преко Омчикусовог погледа на Црмницу. Затим до изобиља монументалне мртве природе Челебоновића из средине шесте деценије Милосављевићеве и Рељићеве инспирације литературом из седме деценије, Лубардиних и Михаиловићевих варијација на тему националне историје, преко особене постенформеловске њујоршке “музе” Миће Поповића, Величковићевих претећих простора и јунака Србиновићеве лирске поетике, до Омчикусове погребне поворке из 1980 - саопштили су из АНУРС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана