Изложба „Толеранција“ Мирка Илића од данас у Бањалуци

М.Митрић
Foto: Н. Мићевић

БАЊАЛУКА- Познати свјетски умјетник и графички дизајнер Мирко Илић данас је у Музеју савремене умјетности Републике Српске одржао предавања „Дизајнерски активизам“, чиме је направио увод у изложбу „Толеранција“ која је отворена данас на шеталишту у улици Бана Милосављевића у Бањалуци.

Ријеч је о путујућој изложби плаката, у оквиру које су различити умјетници стварали радове којима су приказали своје значење ријечи толеранција.

- Изложба „Толеранција“ намијењена је за представљање у јавном простору како би била доступна свим грађанима и указала на значај поштовања права и достојанства сваког појединца. Ова путујућа изложба до сада је приказана у бројним градовима Европе и свијета, а са сваким новим градом у којем је представљена, један од најистакнутијих дизајнера те земље је узео учешће са својим плакатом – саопштено је из Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Изложбу је отворила Јелена Грубор, која је ванредни професор и шеф катедре на Одсјеку за графику, на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, а публика ће моћи да је погледа у наредних осам дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана