Изложба радова Споменка Ђекића у Дибију - критика потрошачког друштва

Срна
Изложба радова Споменка Ђекића у Дибију - критика потрошачког друштва

ДОБОЈ - Изложба слика под називом “7,90”, аутора Споменка Ђекића, на којој је представљено тридесетак ликовних радова, отворена је вечерас у Умјетничкој галерији добојског Центра за културу и образовање.

Ђекић је рекао новинарима да је ријеч о сликама које се ослањају на реализам, те хиперреализам у оквиру којег критикује потрошачко друштво.

“Технике које користим је акрилик на платну и креда на папиру”, рекао је Ђекић, а од радова је посебно издвојио слику “7,90”, коју је завршио послије шест мјесеци рада.

Ђекић за себе каже да је занатлија, а не умјетник, те да је по његовом мишљењу сликарство доживјело врхунац у реализму, те да се након тога деградира.

Изложба је постављена у Умјетничкој галерији добојског Центра за културу и образовање, чији је директор Вукосава Софренић рекла да домаћа публика у скорије вријеме није имала прилику да се сусретне са радовима овог типа и да ће им поставка бити занимљива.

Споменко Ђекић је оснивач сликарске радионице “Сфумато” у Бијељини. Већина његових дјела спада у академски реализам са преласком у хиперреализам.

До сада је имао пет самосталних изложби и учесник је више колективних изложби у земљи и у иностранству.

Ђекић је у Добоју представио радове који су настали у посљедње четири године, а изложба ће биће отворена до 1. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана