Изложба Пресјек отворила пут нових ликовних поетика

М. П.
Изложба Пресјек отворила пут нових ликовних поетика

Бањалука - Изложба радова професора и студената четврте године сликарства Академије умјетности Универзитета у Бањалуци "Пресјек", отворена је у Банском двору Културном центру у Бањалуци.

Ријеч је о изабраним радовима седам студената који студирају у класи професора Јелене Каришик, а како је она истакла, овом поставком, постављеном у уторак увече направили су својеврстан пресјек њиховог школовања на Академији.

- Овим радовима хтјели смо да представимо њихову личну ликовну поетику и отворимо им пут за самостално представљање на ликовној сцени - казала је за "Глас Српске" Каришикова.

Ова поставка представља својеврсну увертиру у велику годишњу изложбу професора и студената Академије у Бањалуци, која ће бити отворена 8. јуна у простору Академије.

Изложбу је отворио декан Академије умјетности, Лука Кецман, који је истакао да је велика част за студенте да могу да излажу у једном оваковом простору.

Предговор каталогу изложбе у оквиру које су по један рад изложили и Каришикова, те асистент Радослав Тадић, коју заинтересована публика може да погледа до 30. маја, написао је историчар умјетности Синиша Видаковић.

- У оваквим "пресјецима" може се извршити синхронизација очекивања и стања, могућег и изводивог, неистрошених могућности и индивидуалног израза, и једноставно умјетности данас - записао је Видаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана