“Изложба на отвореном” Горана Бијелића

Срна
“Изложба на отвореном” Горана Бијелића

ДОБОЈ - Поставка ликовних радова “Изложба на отвореном”, аутора Горана Бијелића, изложена је у Парку народних хероја у Добоју и продајног је карактера.

Директор Центра за културу и образовање Вукосава Софренић рекла је Срни да је ријеч о првој овогодишњој изложби на отвореном и да се на овај начин даје и подршка аматерском стваралаштву у овој локалној заједници.

“Ми смо као праксу установили да у јуну - Видовдана, у градском парку представимо радове како би били приступачнији публици”, истакла је Софренићева.

Академски вајар Драго Хандановић навео је да у радовима доминирају урбани и сеоски пејзажи, рађени техником акрилика и уља.

“Он је експресиониста, код њега се види рефлексија као да ради акварел, то су дебели намази. Формати радова су различити”, рекао је Хандановић.

Аутор Горан Бијелић истакао је да је “умјетност њега изабрала, а не он њу”, а да средства од продаје радова користи за набавку неопходних материјала и опреме.

Радови ће бити изложени до 13.00 часова.

Горан Бијелић рођен је у Добоју. Током школавања утицај на његово сликарско формирање испољио је професор Бранислав Бане Вишт, а касније Саво Петковић.

Најчешће ради акрилним бојама, а мотиви су пејзажи, мртва природа, као и иконопис. Имао је три самосталне изложбе и учешће на више колективних.

Из добојског Центра за културу и образовање саопштено је да је учествовао у раду колонија у окружењу, између осталих “Озрен-Карановац”, “Патковача”, “Кожухе”, “Котроманићево”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана