Изложба Марије Драгојловић у МСУ РС: Личне успомене у Фрагментима времена

А. М.
Изложба Марије Драгојловић у МСУ РС: Личне успомене у Фрагментима времена

Бањалука - Изложба "Фрагменти времена" умјетнице Марије Драгојловић биће отворена сутра увече у 20 часова у Музеју савремене умјетности Републике Српске.

Поставка организована у сарадњи са Културним центром Београд представља најновију продукцију Марије Драгојловић, ауторке која је својим досадашњим континуираним умјетничким истраживањима обезбиједила високу позицију у савременој умјетности Србије.

- Темом изложбе умјетница настоји да укаже на вриједност свакодневице, личних и породичних односа које као битан дио друштвене вриједности заједнице треба очувати од заборава. Коришћењем сопствене архиве породичних фотографија и успомена, ауторка нас погледом уназад води кроз прошла времена, обојена специфичном атмосфером сјећања и заборава, а меморија садашњег посебно је наглашена дијалогом интимног и јавног - наведено је у саопштењу Музеја.

Марија Драгојловић имала је више самосталних изложби, а излагала је на бројним групним изложбама у земљи и иностранству. Добитница је неколико награда у области савремене ликовне и визуелне умјетности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана