Изложба калиграфских радова насталих у манастиру Драганац

Срна
Изложба калиграфских радова насталих у манастиру Драганац

ГРАЧАНИЦА - Изложбом радова у Дому културе у Грачаници завршена је овогодишња радионица калиграфије, на којој су учествовала дјеца из Косовског поморавља.

“Одржана је школа очувања ћирилице, школа калиграфије, право монашко делање које човека смирује”, рекао је монах Христофер из манастира Драганца, у коме је одржана ова школа.

Према његовим ријечима, за свега четири дана настали су калиграфски радови дјеце из Косовског поморавља.

Он је навео да су дјеца и млади људи најбоље свједочанство постојања Бога и неког другог, љепшег свијета у односу на овај, те да млади крију Божије дарове који чекају да буду умножени.

Уз молбу и охрабрење да дјеца истрају у својим наклоностима и чистоти, монах Христофер је најавио и вечерашњу позоришну представу “Љубав у гету”, редитеља Марије Ђајић из Требиња, поручивши да ће људи, остајући досљедни дјечјој љубави, побједити гето.

Ђајићева је рекла Срни да је љубав најљепше осјећање које један човјек може да осјети и да љубав представља смисао живота, посебно зато што се не може бирати.

“У окружењима какво је Косово и Метохија с времена на време о томе треба проговорити, јер где год живели човек мора имати отворено срце и ум, уз веру у љубав и оно што је добро и уопште у другог човека”, рекла је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана