Изложба италијанског фотографа Рикарда Бусија отворена у Бијељини: Путовања и природа непресушна инспирација

Љ. А.
Изложба италијанског фотографа Рикарда Бусија отворена у Бијељини: Путовања и природа непресушна инспирација

Бијељина - Јединствена изложба под називом "На путу" познатог италијанског фотографа Рикарда Бусија отворена је у Бијељини.

Радови предсједника свјетске Федерације умјетничких фотографа и носиоца највиших фотографских међународних признања пред заљубљеницима фотографије у Бијељини налазиће се до 13. јуна. Рикардо, чија је поставка отворена у понедјељак увече, фотографијом се бави од 1974. године, а Бијељину је посјетио први пут како би представио изложбу "На путу". Изложба се састоји од 60 фотографија које су настале на путовањима по различитим дијеловима свијета.

- Почео сам као путописни фотограф, а онда сам кроз каријеру фотографисао дивље животиње и природу. Сада, као предсједник FIAP-а, с обзиром на то да много путујем, поново сам се вратио путописној фотографији - рекао је Буси.

Тренутно ради као координатор и тренер на фотографским курсевима и радионицама, а сарадник је и фотографске агенције "Panda Photo" из Рима. С обзиром на то да је природа најчешћа тема његових фотографија, у Семберији је, како каже, забиљежио фотографије пејзажа који га је одушевио.

- Прелијепи пејзажи, заиста. Данас смо се скоро десет сати возили аутом и обилазили овај крај. Забиљежио сам неколико фотографија. Могу само да замислим колико су пејзажи тек лијепи зими - истакао је фотограф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана